Hulp nodig of vragen?

U kunt Arjanne op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 9:00 tot 18:00 uur bereiken via onderstaande telefoonnummer.

06-20419125 Arjanne Bredemeijer

Cursussen

Cursus Maskerade – Wie ben jij zonder Masker?

  • Docente: Arjanne Bredemeijer

Voor wie en waarom?

Voel jij je thuis bij jezelf? Durf je overal jezelf te zijn en wie is dat trouwens “ jezelf” ? In mijn praktijk vertrouwen vertellen mensen mij vaak dat ze zich een soort kameleon voelen. Die zich kleurt naar wat de omgeving wat hen verwacht.

Vaak zijn deze kleuren en maskers ontstaan omdat je hebt ervaren dat je op deze manier het minste risico liep, of juist de meeste aandacht kreeg. Kortom het zijn vaak niet de reacties waar je bewust voor kiest, maar die je overkomen en je later gefrustreerd over bent. Of je zou het anders willen doen, maar weet niet hoe.
Wil je dit veranderen, dan is is dit een cursus voor jou.

Waarom? Omdat je in een veilige omgeving kunt onderzoeken wat de functies van je maskers zijn en wat de reden is dat je ze ooit hebt opgezet. Als je nieuwe ( ego) functies leert, ga je in deze groep ervaren dat je ook kunt blijven staan op de plek die jij verkiest.

Werkvormen.

We gaan toch geen gekke dingen doen in deze groep? Ik ga niet alles van mijzelf blootgeven hoor! Dit zijn veelgehoorde opmerkingen als mensen overwegen aan deze cursus mee te doen.
Veiligheid staat bovenaan in deze groep! Dat betekent dat niets moet, je kan stoppen als je even niet mee wil doen. Juist dat zijn de voorwaarden als je een masker wilt afzetten.

Nieuwe keuzes leer je te maken door te begrijpen ( stukje theorie door lesbrieven), fysiek, en( wat neem je waar in je lichaam) en emotioneel ( kloppen mijn emoties met de werkelijkheid nu?). Arjanne zet daarbij een scala van werkvormen in die op dat moment passend zijn voor de groep, jij als individu, en bij de onderwerpen die komen bovendrijven. Daarom is deze cursus nooit standaard!

Ervaringen van oud cursisten

Ik heb in korte tijd dingen bereikt die ik alleen, of in therapie, niet had kunnen bereiken. Jezelf zijn in een groep, leer je alleen door het te ervaren en aan te gaan.

heb een ander mens in mijzelf ontdekt. Wie ik echt ben met emoties, liefde en zonder harde buitenlaag. En het blijkt dat verborgen kwaliteiten niet zo eng zijn om te laten zien

Opluchting om te zien dat anderen ook worstelen met opgelegde principes en verkeerde boodschappen die ooit goed bedoeld waren.

Als ik nu in een nieuwe groep kom ervaar ik meer rust, zodat ik niet meer uitgeput thuis kom.

Belangrijkste cursus in mijn leven tot nu toe. Het was niet alleen maar zwaar, we hebben veel gelachen en plezier gehad.

Ik ervaar nu keuze vrijheid. Ik kan kiezen als ik een masker opzet ( soms is dat nodig) maar voel ook de vrijheid te laten zien wie ik ben en daarmee ook grenzen aan te geven naar de buitenwereld.

Deze cursus is een mini maatschappij waar je je veilig kunt voelen en langzaam je maskers kunt laten zakken. Arjanne bewaakt die veiligheid zorgvuldig en benoemt steeds wat er gebeurd. Dat maakte mij bewust hoe ik in het dagelijks leven acteerde en nu kon oefenen het anders te doen.

Doordat iedereen bereid was zijn masker af te zetten ontmoette ik een groep met hele bijzondere mensen die zich kunnen inleven wat je voelt en wat je denkt. En als bonus heb ik er een nieuwe groep vrienden aan over gehouden.